Wat je moet weten over een GSM repeater

Draadloze signaalversterkers, AKA “Repeaters”, kunnen een geweldige oplossing zijn voor veel mobiele telefoon- en mobiele breedbandgebruikers die problemen ondervinden met de signaalsterkte, maar ze zijn ook de oorzaak van meer verwarring dan enig ander product dat we verkopen. Deze pagina is bedoeld voor het antwoord op de meest voorkomende vragen die we elke dag binnen krijgen over de GSM repeater.

Wat is een GSM repeater?

Een repeater is een draadloos versterkersysteem dat geen directe verbinding met mobiele apparaten zoals telefoons en modems vereist. Voor mobiele apparaten die geen antenne-poort hebben of situaties waarin het signaal naar meerdere apparaten moet worden versterkt, is een repeatersysteem de beste manier om de signaalsterkte te verbeteren. (Als u het signaal naar slechts één apparaat moet opvoeren en het heeft wel een antenne-poort, dan is een direct aangesloten antenne – samen met een versterker met directe aansluiting als het signaal zeer slecht is – uw beste keuze).

Wat zijn de componenten van de GSM repeater?

De meeste repeatersystemen (zoals die van Wilson, weBoost en Surecall) bestaan uit 3 basiscomponenten: een versterker en twee antennes. Eén antenne (bij voorkeur buiten gemonteerd) trekt het signaal naar binnen en sluit aan op de versterker, wat het signaal versterkt; de tweede antenne, verbonden met de andere kant van de versterker, zendt dan het versterkte signaal opnieuw uit. Cel-Fi boosters maken gebruik van een ontvangst- en een uitzendapparaat (geen antennes of kabels), maar het concept is vergelijkbaar. In beide gevallen profiteren meerdere modems/telefoons van het versterkte signaal zonder fysiek verbonden te zijn met antennes of draden.

Waarvoor een GSM repeater gebruiken?

Als uw mobiele apparaat niet beschikt over een antenne-poort, of als u het signaal naar meerdere mobiele apparaten tegelijk moet opvoeren, is een repeater de beste optie om de signaalsterkte te verbeteren. Vergeet niet dat repeaters het beste werken wanneer er een IS-signaal beschikbaar is om het signaal te versterken – repeaters kunnen geen signaal uit het niets creëren, dus als u zich op een locatie bevindt die echt geen signaal heeft, zal een repeater u niet helpen. Als u hoopt een repeater te gebruiken om het signaal in een stationaire locatie (thuis, op kantoor, enz.) te verbeteren, raden we u sterk aan een onderzoek ter plaatse te doen voordat u in een signaalversterkende apparatuur investeert, zodat u kunt bevestigen of er een beter signaal beschikbaar is in uw omgeving EN dat betere prestaties het resultaat zijn van een beter signaal.

Waar moet ik op letten?

Als laatste is het verstandig om de onderstaande punten even goed door te nemen voordat je besluit om een GSM repeater te kopen,zo haal je het meeste uit jouw aankoop:

  • Op welke netwerken/frequenties werken uw mobiele telefoons/luchtkaarten? Naar hoeveel apparaten probeert u het signaal te versterken?
  • Als u het signaal naar slechts één apparaat probeert te versterken, heeft het dan een antenne-poort?
  • Bent u op zoek naar een oplossing in het voertuig of een stationaire oplossing (of allebei?)
  • Bent u in staat/bereid om een antenne aan de buitenkant van uw voertuig/gebouw te monteren?
  • Heeft u een gerichte ontvangstantenne of een omni-directionele antenne nodig?
  • Hoe groot van een gebied hoopt u het signaal te kunnen versterken?