Spullen kopen op afbetaling – alles wat je moet weten

Het kopen op afbetaling is nog altijd mateloos populair. Zoals je wel weet zal je bij spullen op afbetaling een soort lening afsluiten met de verkoper. Jij betaalt het product over een langere tijd af, in de tussentijd blijft het eigendom bij de verkoper liggen. Dit maakt het mogelijk om dus zonder een grote betaling toch mooie spullen in huis te halen. Zo hoef je niet meer jouw spaarrekening te plunderen voor een nieuwe tv. Om je hier wat meer over te laten zien hebben we in dit artikel het nodige op een rijtje gezet!

Altijd een vaste rente betalen

De tarieven van de maandelijkse rente en betalingen liggen meestal vast gedurende de gehele aflossingsperiode. Dit stelt de consument in staat om zijn cashflow en uitgaven dienovereenkomstig te plannen. Sommige bedrijven kunnen hun klanten echter toestaan om een periode te betalen wanneer ze het geld krijgen en hun schuld snel af te lossen. Dit zorgt ervoor dat je een beheersbare hoeveelheid schulden hebt die je zonder problemen kunt afhandelen. Zolang je rekening houdt met wat je iedere maand moet betalen voor je spullen op afbetaling is het echt een prima optie om te kiezen.

Wat is het voordeel van verkopen op afbetaling voor bedrijven

Veel consumenten willen wel producten kopen, maar hebben er geen geld voor. Wanneer bedrijven hun klanten toestaan om in termijnen te kopen, krijgen ze veel meer verkopen. Dit komt omdat de meeste consumenten zich de maandelijkse of wekelijkse betalingen zonder problemen zullen kunnen veroorloven. Als gevolg daarvan zullen bedrijven meer winst maken zonder veel moeite. Dit maakt het dus niet alleen handig voor de mensen die zelf spullen kopen, maar ook voor de mensen die bepaalde spullen willen verkopen. Zo is iedereen er bij gebaat.

Spullen op afbetaling vs. spullen op kredit – de verschillen

Spullen kopen op afbetaling en de koop op krediet zijn vrijwel gelijk. Elk is een vorm van krediet die een manier biedt om goederen te leveren en de betaling van de goederen uit te stellen naar een latere datum. Er zijn echter twee belangrijke verschillen tussen spullen op afbetaling en kopen op krediet: de tijd die nodig is om terug te betalen en het onderpand. Terwijl een koop op krediet een optie voor uitstel van betaling op korte termijn is, wordt een koop op afbetaling over het algemeen over vele maanden of zelfs jaren uitgesmeerd. Onderpand verwijst naar het type activa dat wordt gebruikt om het krediet te waarborgen.

Het typische tijdsbestek voor een koop op krediet is 90 dagen of minder. Bij een koop op afbetaling is ook uitstel van betaling mogelijk, maar er zijn geen kortingen voor een eerdere betaling. De verkopen op afbetaling hebben een veel langere looptijd dan creditverkopen. Bovendien behoudt de verkoper een eigendomsbelang in de verkochte goederen totdat het verschuldigde saldo volledig is ontvangen. Hier zitten dus echt grote verschillen tussen, het is belangrijk dat je dit weet.